Obvestilo za javnost - odlog deložacije

OBVESTILO ZA JAVNOST – ODLOG DELOŽACIJE

Spoštovani,

obveščamo vas, da je dne 30. 7. 2014 stopila v veljavo novela Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J), ki omejuje možnosti odloga izvršbe na izpraznitev nepremičnine. Tako lahko v skladu z veljavnim 3. odstavkom 74. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju upnik odlog izvršbe predlaga najdlje za eno leto od preložitve prve deložacije.

Glede na navedeno je bil JMSS Maribor primoran prilagoditi svojo poslovno politiko in sicer na način, da je kljub zniževanju dolga, preložitev deložacije možna največ za leto dni od razpisa prve deložacije.

Ker tudi v letošnjem letu na žalost ugotavljamo, da se zaradi slabih gospodarskih razmer, s katerimi je povezana visoka stopnja brezposelnosti, nadaljuje trend neplačevanja najemnin in ostalih stroškov iz naslova najemnega razmerja (obratovalnih stroškov, stroškov ogrevanja, elektrika itd.), pozivamo najemnike, ki se znajdejo v težkem finančnem položaju, da ne odlašajo in se še pravočasno po pomoč obrnejo na Center za socialno delo ter nevladne organizacije (Karitas, Rdeči križ, Zveza prijateljev mladine, Društvo prijateljev mladine itd.).

V Mariboru, dne 23. 1. 2015